Третман за седа коса

                gray-hair-no-more

Со Прогресивниот третман против седа коса и за репигментација на косата постепено и дискретно можете да ја вратите пигментацијата на косата од бела или сива преку светло кафеава до темно кафеава. Пигментот на влакното, меланинот, постепено се губи како резултат на намалената негова продујција од страна на меланонцитите, келтките во булусот на влакното.
Како што со губењето на пигметот косата побелува така овој третман постепено го враќа пигменто на валкното. Природната формулана Strategy 4 steps гелот без хемикалии, активатори и канцерогени суспатнци делува сосем неагресивно на влакното но постигнувајќи го саканиот ефект. Со секоја апликација, гелот се апсорбира и акумулира во влакното обновувајќи го пигментот на сосем природен и дискретен начин.
Со сосема еден третман косата добива светло кафеава боја, а со 4-5 третмани темно кафеава боја. Бројот на третмани а со тоа и количината на пигментот може да се контролира согласно на желбата на клиентот. Современата технологија овозможува подлабока апсорпција на гелот и неговата фиксација во стеблото на влакното со што резултатите се оптимални и брзи. Кај упорните бели влакна во слепоочниот предел се применува посебен третман со кој се постигнува и нивна репригментација

Косата не само што ја враќа изгубената боја туку го враќа квалитетот и сјајот